Fascinerend kleurrijke structuurbeelden

Decoratief en karaktervol


Eén van de meest bijzondere fineersoorten is wortelfineer. De patronen, of misschien beter gezegd de ‘tekeningen’ in het fineer, zijn fascinerend.

Vooral de grote diversiteit aan kleurrijke patronen maakt het wortelfineer heel bijzonder. We zijn niet de enige die dat vinden, wortelfineer behoort namelijk tot het meest decoratieve fineer ter wereld. Vroeger zag je het vooral in auto interieurs, tabakspijpenmakerij en antieke meubels. Tegenwoordig zien we het in exclusief design terugkomen.

Diepe kleuren en exclusieve patronen


Wortelfineer is afkomstig van de ‘knollen’ die onder en buiten de boom groeien. 

Deze knollen wijken af van het normale groeipatroon van een boom waardoor ze buitengewone vormen aannemen wat uiteindelijk een fascinerende structuur vormt.

passie voor fineer ambacht

Vakkundige ogen kunnen het vinden


De groeigebieden van bomen met de gevraagde wortelknollen is zeer beperkt. Als wortelhout eenmaal is gevonden, heb je nog te maken met de conditie; de kwaliteit van de structuur, schoonheid en kleur. Dat maakt dat de zoektocht door vakkundige experts met jarenlange ervaring uitgevoerd kan worden. Een goede selectie vinden in wortelknollen is iedere keer weer een uitdaging.

Vragen?

We beantwoorden
ze natuurlijk graag.

We nemen graag contact met je op om te helpen
en om samen vorm te geven aan jouw project.

Dit formulier wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn hierop van toepassing

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.